Egy önjáró személyemelő használata garantálja, hogy egy épület felújításakor vagy festésekor a munka a lehető legbiztonságosabb és leghatékonyabb.

Elforgatható, stabilizált emelőkarja jellemzően egy vagy két munkás magasba emelésére alkalmas a munkavégzés ideje alatt, és dekoráció vagy plakátok kihelyezésekor, bádogos munkák idején, magas fák gallyazásakor vagy magas ablakok tisztításakor is óriási segítséget jelent. A sor természetesen szinte a végtelenségig folytatható, éppen ezért is létezik számos, különböző típusú emelőgép.

Minden feladat és minden munkaterület más és más, ezért alapvető fontosságú a megfelelő típusú eszköz kiválasztása. Cégünktől a kosaras emelő bérlés elérhető magánszemélyek, önkormányzatok és cégek számára is. Ügyfeleink természetesen számíthatnak ránk az ideális gép kiválasztásában is. Az emelőgép kölcsönzés megfizethető árakon történik, ráadásul szolgáltatásaink rendkívül rugalmasak is. Egy személyemelő használata természetesen gépkezelői engedélyhez kötött, azonban ennek hiánya sem jelent leküzdhetetlen akadályt, hiszen nem csupán gépeket bocsátunk rendelkezésre, hanem igény esetén akár szakképzett kezelőszemélyzetet is.

Mivel jelentős magasságokról van szó, az előírt biztonsági felszerelések használata, illetve a munkavédelmi szabályok betartása elengedhetetlen. Cégünk Oil&Steel Octopussy 1715 Twin típusú személyemelője például akár tizenhét méteres magasságba is képes emelni kosarát 200 kilogrammnyi teherrel. Legyen szó bármelyik márkáról is, a horizontális kinyúlás mindig jelentősen kisebb, mint a maximális emelőmagasság. Emellett a munkaterület talajviszonyait, illetve beépítettségét is figyelembe kell venni, hiszen hiába tűnik úgy „papíron”, hogy egy adott emelőkosár alkalmas a feladatra, ha azt a valóságban megközelíteni sem tudja.

Az Octopussy 1715 Twin az úgynevezett „spider” (pók) emelőgépek közé tartozik.

Nevét annak köszönheti, hogy munka közben kitalpalásainak köszönhetően a megjelenése kissé pókszerű. Azonban emiatt nincs szüksége rendkívül nehéz ellensúlyokra ahhoz, hogy stabil maradjon munka közben, aminek köszönhetően tömege mindössze a töredéke a hasonló kategóriájú gépekének; mondanunk sem kell, az alacsony tömeg annyi előnnyel jár, hogy még az arachnofóbiások is garantáltan megkedvelik a gépet.

Kevesebb, mint két tonnás súlyának és széles, gumiborítású lánctalpainak hála bátran használható különböző épületek belterében is, nem kell attól tartani, hogy tönkreteszi a padlót, ráadásul egyszerűen befér a szabványos méretű ajtókon is.