1. Egyéb

Merida kerékpárok veszprémben

Orvosnál jártam néhány napja és elég rossz hírt közölt: „István, az Ön egészségi állapota nem túl rózsás, ezért valami testmozgást sürgősen be ke kell iktatnia. Mondjuk autó helyett járjon kerékpárral munkába. Most újították fel a veszprémi kerékpárutat. Ez egy jó kezdet lenne!”

Én persze azonnal elsápadtam. Egyrészt ennyire rossz lenne az állapotom? Azt hittem nincs gond, persze néha rosszul alszok, de semmi extra. Viszont ha a doki mondja, akkor tényleg valami lehet. A másik, hogy 16 éves korom óta nem ültem bringán. Bár azt mondják, ezt nem lehet elfelejteni. Tehát mozognom kell és szerencsére a futást nem javasolja, ugyanis azzal már próbálkoztam régen, de egyenesen utáltam.

Véleményem szerint tényleg jó ötlet lenne elkezdenem kerékpározni, hiszen tanárember lévén mások is rákaphatnának a testmozgásra. Már csak valami motiváció kellene, ugyanis a rossz egészségi állapot annyira nem motiváló, főleg hogy nem érzem magam igazán rosszul. Esetleg a többi tanárkollégámat kellene elhívnom magammal rendszeresen kerékpározni. Mi lennénk a bringás tanárok, akik jó példát mutatnak. Azt hiszem holnap, amikor bemegyek az iskolába tanítás előtt megbeszélem a tanártásaimmal és az igazgatóval, hogy mit találtam ki. Talán még a gyerekeket is rá tudjuk venni, hogy mozogjanak!