Elmondható, hogy Magyarországon a használt ruhák vásárlása sohasem számított igazán szégyellnivalónak, azonban a 2008-as gazdasági világválságnak köszönhetően a korábbinál is jóval elterjedtebb lett.

Ennek eleinte természetesen leginkább gazdasági okai voltak, hiszen ruhákra szükség van, és a secondhand vásárlás remek módja az olcsó, mégis minőségi ruhák beszerzésének. Ehhez természetesen szükség van némi keresgélésre, azaz „turkálásra” is, amit viszont sokan annyira megszerettek, hogy valóságos hobbijuk lett. Sokaknak igazi kincskereséssel ér fel egy divatos, mégis egyedi, minőségi ruha felkutatása.

Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a használt ruhák vásárlása környezetkímélő megoldásnak számít.

Csak az elmúlt két évtizedben több, mint 60%-al növekedett a legyártott ruhák mennyisége. A ruhaneműk gyártásához óriási mennyiségű vizet és vegyi anyagot használnak fel, és a legyártott árut jellemzően hatalmas teherhajók szállítják Ázsiából a világ többi részére.

Ezeknek a hajóknak a károsanyag kibocsátása elképesztően nagy; egy egész országnyi személyautó sem károsítja annyira a környezetet, mint egyetlen ilyen hajó. Meg kell még említeni azt a tényt is, hogy a legyártott ruhák 85%-a szeméttelepekre vagy szemétégetőkbe kerül, ahol tovább rombolják a környezetet.
Amennyiben egy olyan vállalkozást indítanál el, ami környezetbarát, és túl nagy kockázattal sem jár, mindenképpen fontold meg secondhand ruhabolt nyitását! Az üzlethelyiség és munkaerő mellett természetesen szükséged lesz egy megbízható használtruha nagyker szolgáltatásaira is.

Gyakori panasz például a nagykerekkel kapcsolatban, hogy még a legmagasabb osztályba sorolt ruhák minősége sem kielégítő, vagy sok a hibás darab. A Bemo-Textil használtruha nagykereskedés esetében hasonlóról szó sem lehet.

Évek óta nagy gonddal, családias környezetben válogatjuk és osztályozzuk a ruhákat, ezért biztos lehetsz benne, hogy amit tőlünk kapsz, nem fog csalódást okozni.
A női-, férfi- és gyerekruha mellett cipőket, lakástextilt, táskákat és bizsukat is forgalmazunk.