1. Egyéb

Hogyan válasszunk adótanácsadót?

A Focus Audit Kft. blogbejegyzésben az adótanácsadás, adószakértés kapcsán nyújt segítséget az érintetteknek. Az adótanácsadó, adószakártő választása nehéz feladat, a sikeres döntéshez a Focus Audit Kft. Hogyan válasszunk adótanácsadót? című cikkéből szemezgettünk.

MIRE FIGYELJÜNK SZERZŐDÉSKÖTÉSKOR?
Rögzítsük írásban a megállapodást. Sokan nem kötnek szerződést az adótanácsadóval, csak szóban állapodnak meg a közös munkáról. Ne essünk ebbe a hibába, hiszen szerződés nélkül vitás kérdések esetén nem lesz mire hivatkoznunk.
Egyértelmű legyen a díjazás. A megbízási szerződésben egyértelműen fektessük le a szolgáltatás díját. Jellemzően óradíjban szokták megadni a munkadíjat.
Legyen egyértelmű az elszámolás módja. Ha óradíjas konstrukcióban állapodtunk meg a szakemberrel, akkor foglaljuk bele a szerződésbe, hogy hogyan fogunk elszámolni a ledolgozott munkaórákkal. Rögzítsük azt is egyértelműen, hogy szükséges-e teljesítés igazolás, illetve hogy milyen határidővel egyenlítjük ki az általa elküldött számlát.
Rögzítsük a feladatokat. Fektessük le tételesen a szerződésben, hogy pontosan milyen feladatot kell elvégeznie az adótanácsadónak…

A teljes blogbejegyzés elolvasható a Focus Audit Kft. weboldalán. Könyvvizsgálat, audit, adótanácsadás, IFRS tanácsadás – www.focusaudit.hu
adótanácsadó választás