1. Egyéb

Egy családi kirándulás vagy piknik minden időben hangulatos

Amikor egy nagyon stresszes időszakon vagyunk túl, akkor a dolgunk végeztével szeretnénk egy kicsit elutazni, hogy pihenjünk és feltöltődjünk, kipihenjük a munka vagy az egyéb fárasztó tevékenységek hatásait. Ámbár sokszor nehezen tudjuk eldönteni, hogy hova is menjünk és ott mit csináljunk, mert előfordul hogy, az aktív pihenés jobb, mint a passzív.
Egy családi kirándulás vagy piknik minden időben hangulatos, de semmi nem adja vissza a Balatonpart-menti naplementés séták hangulatát, az ízeket, illatokat, amelyekkel feltöltekezhetünk a ránk váró dolgos hétköznapok előtt. Ezért, ha valóban szeretnénk kikapcsolódni, akkor a Balaton a legtökéletesebb választás lehet minden évszakban, ehhez kétség sem fér. Nem is gondolnánk, hogy a kirándulás milyen jó hatással van az emberre, ezért amikor csak tehetjük, induljunk útnak bátran. Az interneten barangolva és rákeresve az Apartman, szállás Balatonfüred kereső-szavakkal könnyedén megtalálhatjuk a szállásunkat Füreden, így valóban nagy sétákat tehetünk a parton, és jókat kirándulhatunk a környező erdőkben.
A part mentén mindenki ismeri a Tagore sétányt, mely tavasszal épp oly csodálatos a párás víztükörrel, mint a nyári reggeleken, amikor ébredezik a táj. Közvetlenül a hajókikötő előtt áll a Révész és a Halázs szobra. A két ősi balatoni foglalkozást ábrázoló szobrot 1937-ben készítette Pásztor János és rá négy évre állították fel őket jelenlegi helyükre. A legenda úgy szól, hogy aki megsimogatja a halász és a révész csizmáját, egész biztos, hogy újra visszatér a városba. A part mellett található “Kiserdőnek” nevezett 10 hektáros park, a főút és a Szívkórház közötti részen helyezkedik el. Az egykori angolparkot a város tüdejének is nevezik. Alsó részét 1700-as évek végén, felső részét 1878-ban telepítették. Pihenő park, mely ideális hely a sétára, madárlesre, andalgásra, de ugyanott játszótér és aktív sportra alkalmas eszközök is találhatók a parkban. Bejárahatjuk tehát a környező látványosságokat, ehetünk finom ételeket és ne feledjük, hogy közben végig a szabad levegőn élvezhetjük a pihenés adta örömöket.
Ne csak nyáron induljunk útnak, mert bizony még ősszel is nagyon szép az idő a Balatonnál, ami tökéletes a kinti programokhoz, és segíteni fog a stressz levezetésében. Hiszen azért utazunk, hogy végre kiszakadjunk a monoton és stresszes mindennapokból, s olyan csendes helyet keressünk, ahol ezt meg is kapjuk hiánytalanul. Ehhez nyújt segítséget a Pe-Ki Lux Apartman Balatonfüreden a maga diszkrét bájával, családias hangulatú szobáival.