1. Egyéb

A cékla lé elkészítése

Hogyan is készülnek a jótékony hatású italok? Általában az egyik legkedveltebb a céklalé, amelyről azonban kevesen tudják, hogy hogyan is készül. Nagyon fontos tény, hogy minden esetben bio gazdaságokban termelik a hozzá szükséges alapanyagokat, ebből adódóan igen magas minőség az, amelyet a boltban levehetünk a polcokról. a céklát betakarítják, majd megtisztítják a rajta lévő szennyeződésektől. Majd magát a céklát ledarálják, majd kipréselik a levét. Ezt követően a zöldséglevet ülepítik és derítik. Ezt követően jöhet a pasztőrözés, amely 80 fokon történik. Ez a tartósítás egyik legegyszerűbb folyamata, hiszen így hozzáadott adalék anyagokat nem tartalmaz. Ezt követően még melegen kerül speciális dobozba a cékla lé, amelyet követően azonnal le is zárják a szakemberek. Ennek köszönhetően pedig bontatlan állapotban, akár egy éven keresztül is eltartható. Mivel az eljárás során sem cukrot, sem pedig semmiféle egyéb mesterséges anyagot nem adnak a szakemberek a céklaléhez, így még plusz víz sem kerül bele.