Archive for április, 2020

Hogyan válasszunk adótanácsadót?

A Focus Audit Kft. blogbejegyzésben az adótanácsadás, adószakértés kapcsán nyújt segítséget az érintetteknek. Az adótanácsadó, adószakártő választása nehéz feladat, a sikeres döntéshez a Focus Audit Kft. Hogyan válasszunk adótanácsadót? című cikkéből szemezgettünk.

MIRE FIGYELJÜNK SZERZŐDÉSKÖTÉSKOR?
Rögzítsük írásban a megállapodást. Sokan nem kötnek szerződést az adótanácsadóval, csak szóban állapodnak meg a közös munkáról. Ne essünk ebbe a hibába, hiszen szerződés nélkül vitás kérdések esetén nem lesz mire hivatkoznunk.
Egyértelmű legyen a díjazás. A megbízási szerződésben egyértelműen fektessük le a szolgáltatás díját. Jellemzően óradíjban szokták megadni a munkadíjat.
Legyen egyértelmű az elszámolás módja. Ha óradíjas konstrukcióban állapodtunk meg a szakemberrel, akkor foglaljuk bele a szerződésbe, hogy hogyan fogunk elszámolni a ledolgozott munkaórákkal. Rögzítsük azt is egyértelműen, hogy szükséges-e teljesítés igazolás, illetve hogy milyen határidővel egyenlítjük ki az általa elküldött számlát.
Rögzítsük a feladatokat. Fektessük le tételesen a szerződésben, hogy pontosan milyen feladatot kell elvégeznie az adótanácsadónak…

A teljes blogbejegyzés elolvasható a Focus Audit Kft. weboldalán. Könyvvizsgálat, audit, adótanácsadás, IFRS tanácsadás – www.focusaudit.hu
adótanácsadó választás

Nőként érdemes odafigyelni a fertőzésekre

A nők hajlamosabbak a különböző fertőzésekre, így gyakran egy uszoda vagy egy szauna után, kellemetlen érzéseket tapasztalhatnak. De sajnos ezeket a jeleket sokan nem veszik komolyan, így sokkal nagyobb baj is lehet, mint amennyire elsőre tűnik. Persze sokan azért nem vesznek tudomást ezekről a jelekről, mert nem szeretnek nőgyógyászhoz menni, mert kellemetlenül érzik magukat. De a kisebb fertőzéseket, már otthon is könnyedén kezelhetjük, mert sok olyan készítmény van, amit vény nélkül is megvásárolhatunk. Így a hüvelygomba is egyszerűen megszüntethető, ha időben elkezdjük a kezelést. Persze minden esetben jobb a megelőzés, így érdemes lehet minden nap intim mosakodót használni, hogy sokkal ellenállóbbak legyünk a baktériumokkal szemben. Persze ha azt tapasztaljuk, hogy nem szűnnek meg a tüneteink, akkor minden képpen keressük fel az orvosunkat, mert lehet, hogy valami egészen más baj áll a háttérben, ami más beavatkozást igényel. Ezért nőként nagyon fontos odafigyelni a fertőzésekre és a jelekre, amiket a testünk küld.

A nyaralásunk alatt együnk sok finomságot

Sokan élnek egészségesen, hogy megőrizzék az alakjukat és, hogy egészségesebbek legyenek hosszútávon. Így a mindennapokban megkímélik magukat a finomságoktól, ami azért nem annyira egyszerű, hiszen az ember nagyon sokszor elcsábulhat, ha valami finom ételt vagy desszertet lát. Ezért ha elutazunk nyaralni, akkor arra az időre egy kicsit függesszük fel a diétát, hogy kényeztessük magunkat a sok-sok finomsággal, amit ilyenkor az ember megérdemel. Ugyanis a balaton cukrászda szavakkal, rengeteg jó helyet találhatunk az interneten, ahova bizony érdemes betérni enni pár finom sütit. És az egész éves kemény munka mellett, bizony ez mindenkinek jár, és ez a pár alkalom még a vonalainkat sem fogja elrontani. És ha egyszer megkóstoltuk a levendulás különlegességeket, akkor biztosan többször vissza fogunk járni abba a cukrászdába, mert egészen elképesztő ízvilágot kapunk, ami a testünknek és a lelkünknek is jót tesz. Ezért ha elutazunk nyaralni, akkor bátran együnk finomakat, mert erre bizony mindenkinek szüksége van, legalább ilyenkor.