Archive for január, 2014

Hibák a gyepszőnyeg telepítésében

A legalapvetőbb hiba az, ha az automata öntözőrendszert kihagyjuk a kertépítésből vagy nem megfelelő minőségben, nem megfelelő szakmai hozzáértéssel történik a telepítése. A legfontosabb szempont ez a gyepszőnyeg kiválasztása után a jó automata öntözőrendszer kiválasztása és jó öntöző telepítő.

Számomra – a minőséget kedvelő embernek -, nagy hiba, ha nem minőségi gyepszőnyeget választanak. Ennek az alacsony minőségű gyepszőnyegnek az ár-érték aránya jóval kisebb, mint amit az ára tükröz és igen nagy kockázat van benne a gyomosodását és a betegségekkel való ellenállását tekintve. Valójában pont annyi idő szükséges ahhoz, hogy tökéletes legyen, mint amennyi idővel kevesebb nevelésben részesült. Azonban az a szakértő és professzionális nevelést aligha tudja egy laikus otthon a kertjébe végezni, úgy még egy éven keresztül, mert hogy még ennyi hiányzik ennek a gyepszőnyeghez a csúcsminőség eléréséhez.

Hiba a rosszul megválasztott termőtalaj, illetve a talaj előkészítés hibás elvégzése. Mindenféle javaslatok olvashatók ezzel kapcsolatban, azonban én egy nagyon jól bevált módszerhez ragaszkodom, ami még sohasem hagyott cserben a gyakorlatban. Én a gyepszőnyeg alá mindig darált termőföldet használok, amihez marhatrágyát és tőzeget daráltatok a megfelelő arányban. Ez a minőség a talaj előkészítés során is könnyen kezelhető, és keményen, ugyanakkor nagyon rugalmasan tudja megtartani a gyepszőnyeget.

Gyepszőnyeg telepítési hibák

Hiba, ha kihagyjuk a vakondhálót, amit a gyepszőnyeg alá telepítve nagy károktól és idegességektől kímél meg minket. Mindezt a telepítés összköltségéhez képest minimális áron. Azért, mert nem volt még idáig a kertjében vakond, az nem jelenti azt, hogy nem is lesz. A jobb termőtalaj, és a gyepszőnyeg, mint jó élőhely kedvez a vakond főbb táplálékainak. Ezért javaslom, hogy ne hagyja ki a telepítésből.

Hiba az, ha a gyepszőnyeget nem pontosan akkorra szállítatjuk, amikor hozzá is tudunk kezdeni a lefektetéséhez. A szállítást követő legrövidebb időn belül ki kell tekercseket a helyükre helyezve szakszerűen. Ha erre nincs módja, akkor ne öntözze meg a feltekercselt gyepszőnyeget, hanem árnyékos részen görgesse ki, még csak termőtalaj sem kell, hogy alatta legyen, akár kövezeten is jó lehet. ezután már megöntözheti a kitekert gyepszőnyeg tekercseket.

További hibákat és tüneteiket, valamint az elhárításuk módjait a weboldalamon olvashatja el!

 

Forrás: Gyepszőnyeg telepítési hibák

Az első személyes találkozás mindig sorsdöntő lehet

Ahogy az lenni szokott, a társkeresés mindenki számára fontos dolog. A társkeresők Debrecenben igen aktívak, hiszen egy valóban nagy és népes városról beszélünk. Amennyiben úgy döntünk, hogy az interneten szeretnénk ismerkedni, érdemes lehet egy olyan web oldalt felkeresnünk, amely akár már több éve működik. Mivel mindenkinek az a legfontosabb, hogy megtalálja a számára legszimpatikusabb és legmegfelelőbb párt, így igen sokáig is tarthat a keresgélés. Nem szabad feladni, még akkor sem, ha esetleg több hónap is eltelik addig, amíg megtaláljuk a legmegfelelőbb személyt számunkra. Amennyiben már egy pár alkalommal sikerült egymással beszélgetni, levelezni, érdemes lehet egy személyes találkozót is megejteni, hiszen csakis ezekben az esetekben van arra lehetőségünk, hogy jobban megismerjük a másikat. Persze a külső is számít, viszont a társkereső oldalra feltöltött kép nem minden esetben adja ki a valódi képet a másikról. Ezért érdemes a személyes találkozón részt venni, hiszen az is elképzelhető, hogy egy igen szimpatikus emberrel találhatjuk szembe magunkat, amellyel a későbbiek folyamán akár még egy komoly kapcsolat is kialakulhat.